Uppgångar väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagens handel något högre. Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande uppgångar med 0,1-0,2 procent.

USA-börserna steg något i går kväll svensk tid. Bland enskilda sektorer var energiaktier starka.

”Många har under veckan väntat på torsdagens ECB-möte och fredagens jobbdata från USA, varför volatiliteten varit relativt liten. Att den svenska regeringskrisen blev ett faktum på onsdagen hamnar inte i marknadens blickfång, utan vad som är viktigare för marknaden är ECB-besked och jobbsiffror från USA”, skriver IG i ett morgonbrev.

På makrofronten lämnar ECB penningpolitiskt besked i eftermiddag klockan 13.45.

Autoliv meddelade i går kväll en order från Honda avseende gasgeneratorer för utbyten.

Elekta har ingått ett samarbete med Avera i USA. Elekta redovisade över 20 miljoner dollar av avtalet under räkenskapsårets andra kvartal.

Nordic Capital har genomfört avyttringen av hela sitt innehav på 20 procent i Bufab. Institutionella investerare tog aktierna.

Den tyska pilotstrejken kommer kosta SAS tyska partner miljardbelopp, skriver Dagens Industri på torsdagen. Till det kommer skadeståndskrav från de tyska järnvägarna.

Fastighetsbolaget NP3:s noteringsemission övertecknades flera gånger. Handeln med aktien inleds idag på Stockholmsbörsen.

Lucara Diamond meddelade under natten till torsdag att bolaget på måndag nästa vecka kommer lämna en intäkts- och kostnadsprognos för 2015.

Tidningen Aktiespararen rekommenderar köp av Gränges och Holmen och avvakta med Axis och Nokia.

Finansinspektionens insynslista, som offentliggjordes efter börsens stängning i går kväll, avslöjade köp i Thule och Partnertech och en försäljning i Byggmax.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.