Urb-it genomför nyemission – Lage Jonason lämnar

Logistiktjänstebolaget Urb-it kallar till extra bolagsstämma för att besluta om nyemission. Samtidigt meddelas att styrelseordförande Lage Jonason avgår.
Urb-it genomför nyemission – Lage Jonason lämnar - Urbit
Foto: Åsa Swee

Nyemissionen är en företrädesemission på cirka 1,96 miljarder aktier med teckningskursen 0,1 kronor, enligt ett pressmeddelande. Ingka Investments Ventures Europe kommer att teckna cirka 52,9 miljoner kronor i emissionen. Skandia och Fiducian Group har lämnat teckningsavsikter.

Urb-It har även kommit överens med Ingka om ett icke-bindande brygglånefacilitetsavtal för att säkerställa finansieringsbehovet fram till att emissionen är genomförd.

Samtidigt meddelar Urb-It att Lage Jonason omedelbart lämnar sina uppdrag som ledamot och ordförande i styrelsen. Fredrik Warstedt har valts av styrelsen som tillfällig ordförande tills att en ny har hittats.

Anledningen bakom Jonasons beslut anges vara personliga, enligt pressmeddelandet. Jonason har nyligen tvingats sälja av stora delar av sitt ägande i bolaget, vilket fick aktien att kollapsa.

Emissionen är fullt säkerställd och ska tillföra cirka 196 miljoner kronor till Urb-It vid full teckning. Befintliga aktieägare kommer tilldelas 1 teckningsrätt per befintlig aktie, vilken ger rätten att teckna 8 aktier i emissionen. Avstämningsdag är 28 november. Teckningsperioden löper mellan 30 november och 14 december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco