USA badar i olja och priset faller

Oljereserverna i USA har skrivits upp till 381,5 miljoner fat vilket fått oljepriset att falla 20 procent de senaste månaderna.

På tisdagen handlades ett fat (159 liter) Brentolja till priset 85,6 dollar. Nästa år räknar råvarubedömare med att olja av kvaliteten WTI kan komma att handlas kring 75 dollar per fat.

Enligt finansrådgivningsfirman Goldman Sachs kommer Opec inte att vrida åt oljekranarna den här gången, eftersom man riskerar att förlora inflytande över marknaden och tappa marknadsandelar.

Opec kommer därför att sänka priserna och hålla produktionen igång.

USA bedöms nästa år vara uppe i en produktionstakt av 12 miljoner fat per dag, den högsta på 30 år. Landet kan kliva upp som den största oljeproducenten i världen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.