USA-börser vill tillåta emissioner vid direktlistning

De amerikanska börserna Nasdaq och New York Stock Exchange vill tillåta att företag tar in nytt kapital i samband med så kallade direktnoteringar på börsen, i stället för att som hittills bara erbjuda befintliga aktier till investerare.

Det nya upplägget skulle kunna vara ett billigare alternativ än de traditionella börsnoteringsprocesserna, skriver Financial Times.

I ett regulatoriskt inlämnat dokument på tisdagen föreslog New York Stock Exchange förändringar i noteringsreglerna för att tillåta att företag tar in pengar i samband med direktnoteringar. Nasdaq säger till Financial Times att Nasdaq kommer med ett liknande förslag snart.

Direktnoteringar som metod har inneburit lägre avgifter än traditionella IPO-processer. Musikstreamingtjänsten Spotify och chattapplikationen Slack är exempel på direktnoteringar på senare år.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här