USA och Kina uppges planera uppskjutna tullar

Amerikanska och kinesiska förhandlare jobbar just nu på att skjuta upp de tullar som enligt planen ska införas den 15 december. Det skriver Wall Street Journal.

Företrädare för båda sidor hävdar att det inte finns någon hård deadline.

Amerikanska förhandlare har bett sina kinesiska motparter att gå med på vissa köp av jordbruksvaror från första början. Kina vill knyta storleken på de inledande köpen till hur stora lättnader på importtullarna USA är berett att ge med omedelbar verkan.

USA vill också ha en kvartalsvis översyn av de utlovade Kinesiska köpen och att mängden inte kommer falla med 10 procent under något kvartal. Kravet har stött på motstånd från den kinesiska sidan som menar att garanterade köp strider mot WTO-regler och skulle leda till spänningar mellan Kina och andra handelspartners.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.