USA överväger att förbjuda viss export till Kina

USA planerar att förbjuda amerikanska investeringar i den kinesiska AI-jätten SenseTime Group och vill även blockera Kinas största chiptillverkare från att köpa amerikanska tillverkningsverktyg. Detta är punkterna i en bredare insats mot kinesiska bolag från Bidens regering. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.
USA överväger att förbjuda viss export till Kina - usa-kina-900
Enligt källorna kommer SenseTime Group att placeras på finansdepartementets lista över svartlistade bolag då man förser den kinesiska militären med teknik.

Även Financial Times har skrivit om detta tidigare. SenseTime Group planerar också en börsnotering i Hongkong och i samband med detta väntas bolaget resa 767 miljoner dollar.

USA siktar också på att täppa igen de hål i lagstiftningen som gjort det möjligt för Semiconductor Manufacturing International Corp, SMIC, att köpa kritisk amerikansk teknik.

Biden har fortsatt på sin föregångare Donald Trumps linje om att vara hård mot Kina.

USA och Kina är världens två största ekonomier och mycket viktiga för världsekonomin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets