USA skärper restriktionerna för Huawei

Trump-administrationen i Washington DC kommer på måndagen avisera en ytterligare skärpning av restriktionerna för kinesiska Huawei Technologies. Syftet är att försvåra bolagets tillgång till teknologi och chip. Det uppger insatta personer för Reuters.
USA skärper restriktionerna för Huawei - huawei-700_binary_6962160.jpg
USA.s handelsdepartementet väntas att utöka de restriktioner som aviserades i maj och som syftar till att hindra det kinesiska telekombolaget få tillgång till halvledare utan en särskild licens, inklusive chip som tillverkas av utländska bolag som har utvecklats eller producerats med amerikansk mjukvara eller teknik.

Trump-administrationen kommer svartlista ytterligare 38 dotterbolag till Huawei i 21 länder. Därmed är totalt 152 av Huaweis dotterbolag svartlistade av USA.

”Huawei och dess dotterbolag har arbetat genom tredje parter för att utnyttja amerikansk teknik på ett sätt som undergräver den amerikanska nationella säkerheten och utrikespolitiska intressen. Denna mångfaldiga åtgärd visar vårt fortsatta åtagande att hindra Huaweis möjligheter att göra det”, säger USA:s handelsminister Wilbur Ross till Reuters.

De nya åtgärderna får omedelbart effekt och syftar till att förhindra Huaweis försök att kringå USA:s exportkontroller, uppger källorna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.