USA-terminer pekar nedåt

Kurserna på New York-börserna väntas inleda tisdagens handelssession i negativ tendens. I blickfånget för investerarkollektivet är viktigt statisk avseende inköpschefsindex för tjänstesektorn och orderingången för den amerikanska industrin för juni månad.

S&P 500-terminen och Nasdaq 100-terminen noterades klockan 14.51 0,4 procent under fair value.

Under eftermiddagen väntas USA-statistik över inköpschefsindex för tjänstesektorn samt industriorder för juni månad anlända strax efter USA-börsens öppning.

”Agendan i dag kommer helt säkert att kretsa kring dagens PMI-siffror, siffrorna kan mycket väl diktera marknadens utveckling. Geopolitisk oro har intagit baksätet”, uppgav Naeem Aslam, chefsekonom på Avatrade, i en kommentar.

Press nedåt på USA-terminerna kom från Asien sedan Kinas inköpschefsindex för tjänstesektorn (HSBC) visat på en nedgång till 50,0 i juli jämfört med 53,1 föregående månad. Siffran var den lägsta uppmätta nivån sedan serien startades för tre år sedan.

På den amerikanska rapportfloran börjar delårsrapporterna minska i omfattning. Innan USA-börsens öppning anlände Emerson Electric och Steris med sin siffror över det gångna kvartalet.

Emerson Electric, som konkurrerar med ABB på automationssidan, redovisade ett resultat på 1,03 dollar per aktie, vilket var något lägre än förväntade 1,06 dollar. Bolaget uppgav även att helårsvinsten per aktie väntas ligga i den nedre delen av prognosintervallet.

Getinges amerikanska konkurrent, Steris, rapporterade in ett resultat för det första kvartalet som var snäppet lägre än marknadens konsensus avseende justerad vinst per aktie och omsättning.

Bättre gick det för den amerikanska försäkringsjätten AIG som redovisade en delårsrapport efter Wall Streets stängning i går som gladde investerarkollektivet. Aktien steg 1,6 procent i den tidiga förhandeln.

I nyhetsflödet informerade mediebolaget Gannett att de planerar för att knoppa av sin förlagsverksamhet och skapa två separata börsnoterade bolag, och de bekräftade även att de kommer att köpa hela Cars.com för omkring 1,8 miljarder dollar. Gannett-aktien var upp 6,8 procent i förhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.