USA-terminer pekar på lugn öppning

Kurserna på New York-börserna väntas få en stillsam öppning på måndagen efter att S&P 500 index under fredagen noterade en ny rekordnivå.

S&P 500-terminen är klockan 15.15 marginellt under fair value medan Nasdaq 100-terminen låg marginellt över.

Oracle meddelade att de köper Micros Systems för omkring 5,3 miljarder dollar. Budet värderar Micros Systems till 67 dollar per aktie, vilket motsvarar en premie på drygt en dollar per aktie jämfört med fredagens stängningskurs.

Analytiker har uppgett att ett förvärv av Micros, som länge har funnits med i spekulationerna, skulle vara ett tecken på att databasjätten är intresserade av att ta en större del av marknaderna inom detaljhandel och besöksnäring.

General Electric närmar sig ett slutförande av franska Alstoms tillgångar inom energi då den franska regeringen kom fram till ett avtal där de förvärvar en andel i Alstom från en storägare.

CBS och Comcast kan komma i fokus då investerarna inväntar ett domslut från högsta domstolen kring Aereo.

Tidigare under dagen släpptes preliminära siffror över inköpschefsindex för juni för Frankrike som backade tillbaka till en nivå på 47,8. Utfallet, som signalerar en ekonomisk tillbakagång, var under förväntningarna som låg vid 49,5.

Det kinesiska inköpschefsindexet enligt HSBC steg till preliminära 50,8 i juni från den definitiva nivån på 49,4 i maj.

Klockan 15.45 väntas preliminära siffror över amerikansk PMI för tillverkningen i juni.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.