USA:s tidigare energiminister: Oljepriset kan nå 100 dollar per fat

USA:s tidigare energiminister Dan Brouillette uppgav i en intervju med CNBC att oljepriset mycket väl kan nå 100 dollar per fat, eller till och med ännu högre.
USA:s tidigare energiminister: Oljepriset kan nå 100 dollar per fat - olja-1600
Foto: Jeff W / Unsplash
Till följd av motstridigheterna inom Opec+ och faktumet att oljekartellen inte lyckats fastslå några produktionsförändringar under den senaste tiden bedömer Brouillette att oljepriset kan stiga rejält, men samtidigt pekar han på att det finns en risk att priserna kollapsar.

Om Opec+ inte lyckas nå någon överenskommelse gällande produktionen alls, finns en risk att länderna börjar agera själva och i ett sådant scenario kan oljepriset kollapsa enligt den tidigare energiministern.

Opec+ har två gånger den senaste tiden misslyckats vid att nå en överenskommelse vid deras möten och ett möte som planerades att hållas i måndags blev helt inställt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder