Veckans drink från Börsens Bartender: Den Fallande Kniven

I dessa tider passar det bra med en samtidsanpassade variant av en Draja - Den Fallande Kniven.
Veckans drink från Börsens Bartender: Den Fallande Kniven - fallande kniven
Foto: Hans-Olov Öberg

Jag hajar: Du är litet utpumpad. De senaste månaderna har varit hårda mot oss alla, så är det ju. Dessutom är det otroligt mänskligt att hysa optimism. Även på börsen måste det ses som en kärlekshandling – en godhjärtad gärning, rentav – att tro väl om både marknad och enstaka aktier. Men hur har vi, goda optimister, belönats? Med ymnigt blödande skärsår i händerna! När kurserna bara rasar är aktier lika farliga som fallande knivar, sådana som man – som bekant – bör undvika. Är det dags att repa mod? Kanske, kanske inte. Det är alltid hundra procent kvar att förlora. Men börja med att tvätta dina sår med denna invärtesmedicin. Denna samtidsanpassade variant av en Draja har en symbolisk rosaröd ton, en söt överton och en avrundande pepprighet som får dig att tillfälligt glömma dina bekymmer..

RECEPT

I ett tillräckligt stort drajaglas: lägg ned en rejäl isbit. Häll över

• 4 cl Pink Gin. (Vi använder den alldeles nylanserade från Västerås – en beställningsvara. Men Hernös Pink Gin kan också fungera. Eller Stockholm Bränneris.)
• 3 cl Spriteriets Rosé Vermouth – en genial produkt.
• Några droppar aromatisk Bitter
• Garneras med frusna granatäppelkärnor.

Om du använder det nyrepade modet till att samla fler knivar, eller bara vässa din investeringsmodell, det bestämmer du själv.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets