Veckans drink från börsens bartender: Devolution Haze

Alla dessa direktörer som kom och gick på Börsens Bar - anade man hur kortlivade på posten somliga skulle bli?
Veckans drink från börsens bartender: Devolution Haze - veckans-bartender-26aug
Devolution Haze

I vissa fall gick det nog att föreställa sig. Andra fall från tronen var mer svårförutsägbara. När konjunkturer krisar ökar omsättningen, såväl i baren som på direktörerna i fråga och de senaste månaderna har såväl martiniförsäljningen som rubrikerna i affärspressen talat sitt tydliga språk.  

Men det framstår ändå som något märkligt tajmat när måleriska grundare som nyligen låtit börsintroducera sina bolag väljer att hoppa av utan föregående varningsskott (annat än möjligen i styrelseordförandens fot kort innan tillkännagivandet). Det har varit flera sådana nu och till deras hågkomst presenterar vi en paraplydrink att smutta på när de ljumma vågorna smeker tillflyktsortens brygga.  

RECEPT

  • 5 cl kraftfull, mörk rom (för tanken till sjörövarfasoner)  
  • 1 cl färskpressad citron (för den syrliga eftersmaken i investerares mun)  
  • 1 cl simple syrup (sockerlösning 50/50)  

Skakas med is i shaker. Häll upp i elegant glas. Toppa med Poacher’s Light Tonic och garnera med gyllene sugrör samt paraply i lämplig kulör. Det kanske stänker från marknaden…  

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG