Veckans drink från Börsens Bartender: Muskrat Rumbler

Denna vecka bjuder Börsens Bartender på en drink som försöker spegla alla delar av Elon Musks uppenbarelse - Muskrat Rumbler.
Veckans drink från Börsens Bartender: Muskrat Rumbler - muskrat rumbler
Foto: Hans-Olov Öberg

Elon Musk är just nu namnet på allas läppar. När han inte revolutionerar resandet – jordbundet eller ej – ger han sig på Twitter, aktiemarknaden, betalningssystemen eller någonting annat. Med en outsinlig energi, en avsaknad av personliga spärrar och en förmåga att tänka ovanligt, såväl i som utanför de boxar han själv konstruerat, ger han den excentriske uppfinnarentreprenören ett upproriskt ansikte. Hur speglar man allt detta i en cocktail? Börsens Bartender älskar utmaningar, och i detta fall landar vi ytterst mjukt.

RECEPT MUSKRAT RUMBLER

• 4 cl mörk rom skapar en känsla av piratskepp och regeltrots
• 2 cl körsbärslikör hintar om ”The cherry on top” som alla önskar sig av tillvaron
• En rejäl skvätt citrusbitter balanserar upp sötman
• 4 cl vispgrädde ger den där extra energin för att lämna Newton långt bakom
• 2 tsk strösocker hjälper alltid till

Alltsammans skakas vigoröst och länge med en eller flera rejäla isbitar i en lagom stor shaker (om du saknar shaker – köp en, vi kommer att ha mer nytta av en dylik framöver) och hälles upp till exempel i ett martiniglas. Garnera med limezest och riven …Musk..ot.

Resultatet blir en extra ALLT: mäktig, fluffig och vuxen efterrättscocktail, perfekt för att återuppväcka partystämningen på morsdagsmiddagen, studentmottagningen eller varför inte till midsommarjordgubbstårtan? Limezestgarnityren i kombination med nyriven muskot ger en härlig, komplex doftingång och dina investerare lämnas garanterat med en söt eftersmak i munnen.

Are you ready to rumble?

Förra veckan bjöd Börsens bartender på drinken ”Dead cat bounce”. Du hittar receptet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.