Vertiseit lägger bud på Multiq

Vertiseit lägger bud på Multiq och har fått utfästelser om accept från befintliga aktieägare om totalt 46,6% av utstående aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Multiq
MultiQ säljer digitala bildskärmar för inom- och utomhusbruk. Största segmentet är inom detaljhandel, bank, spelbutiker och transport. Till exempel en hållplats/station som syns på bilden.
Erbjudandet värderar Multiq till cirka 197 miljoner kronor och per stängning i fredags hade bolaget ett börsvärde på 117,6 miljoner kronor.

Budgivaren erbjuder tre alternativ till vederlag. Det första alternativet är ett ”blandat vederlag”, där 12 500 kronor och 100 B-aktier i Vertiseit ges för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq. Det andra alternativet är 413 B-aktier i Vertiseit för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq och det sista alternativet är 1,60 kronor kontant för varje aktie i Multiq.

Jämfört med fredagens stängningskurs innebär budet en premie på mellan 60 och 96%, beroende på vilket alternativ av vederlag som aktieägare accepterar.

Johan Lind, vd Vertiseit, kommenterar:

”Multiq är en av pionjärerna inom digital kommunikation i publik miljö. Vi har länge följt bolagets utveckling och imponerats av den starka position och de långvariga kundrelationer som bolaget etablerat. Med det samlade erbjudandet kan vi skapa betydande affärsvärde och utveckla såväl befintliga som nya kunder och partners. Tillsammans tar vi ett stort steg i att stärka vår position som det ledande plattformsbolaget inom Digital In-store i Europa.”

En accept om 80% av aktierna krävs för att budet ska gå igenom. Vertiseit kommer inte att höja budet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets