Viceroy går till ny attack mot SCA efter rapporten

Blankarfirman Viceroy anklagar skogsindustribolaget SCA för att blåsa upp värdet på sina skogstillgångar.
Viceroy går till ny attack mot SCA efter rapporten - Fraser Perring
Fraser Perring, en av personerna bakom Viceroy.

SCA-vd:n Ulf Larsson avfärdar i en kommentar till Dagens industri kritiken som ett ”oseriöst gymnasiearbete”, men Viceroy står på sig med nya attacker efter fredagsmorgonens bokslut.

I en rad inlägg på X anklagar Viceroy ånyo SCA för att blåsa upp värdet på sina tillgångar. Man pekar på den underliggande värdeökningen i skogstillgångar; mark- och biologiska tillgångar på miljardbelopp.

Blankarfirman anser att SCA:s värdering av tillgångar är ”löjlig” och om marktillgångarna har en värderingstillväxt som överstiger tillväxten i biologiska tillgångar så borde SCA bara köpa mark.

Viceroy slår också ned på den ökade utdelningen från SCA som man menar finansieras genom skulder.

SCA:s styrelse föreslår en utdelning på 2,75 kronor per aktie, en höjning mot 10 procent jämfört med 2,50 kronor per aktie föregående år.

Viceroy gick till attack mot SCA på torsdagseftermiddagen, dagen före bokslutet. Strax efter Viceroys blankarrapport gick även Ningi Research till attack mot SCA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.