Videokameratillverkare lyfte på Wall Street

New York-börserna rörde sig inom ett smalt spann på fredagen. En sen uppgång bidrog till att indexen stängde uppåt för dagen. Dagens statistik i form av konsumentförtroende gjorde däremot inte något större avtryck i kurserna.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp marginellt vid 16.852. På den bredare marknaden steg S&P 500 med 0,2 procent till 1.961 och Nasdaq Composite var upp 0,4 procent till 4.398.

Räntan på den tioåriga obligationen låg stilla vid 2,53 procent samtidigt som trettioårsräntan var upp 3 punkter till 3,37 procent.

Den reviderade siffran av Michiganindexet visade 82,5 jämfört med prognosen på 82 och föregående månads siffra 81,9.

”Nedslående siffror från återförsäljare borde fungera som ett gult tecken på försiktighet att konsumenterna inte får det bättre. tills vi får en lönetillväxt och jobbtillväxt borde investerarna vara försiktiga om att ekonomin accelererar”, sade Kim Caughey Forrest, senior aktieanalytiker vid Fort Pitt Capital till Marketwatch.

Nike visade siffror över förväntan för det fjärde kvartalet med en intäktsökning på 11 procent. Siffran drivs av ökad försäljning inom fotbollsrelaterade produkter. Sportutrustningsjätten klättrade upp med 1,1 procent.

Multinationella Dupont, som sänkte vinstprognosen för andra kvartalet samt för helåret på grund av att jordbruksverksamheten gått sämre än väntat, föll 3,3 procent.

Trots det positiva utlåtandet Bristol-Myers Squibb tagit emot från europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga råd CHMP, om bolagets läkemedelskandidat mot hepatit C, handlades aktien ned 1,0 procent. Det positiva utlåtandet avser Daklinza, med den aktiva substansen daclatasvir, och är det första positiva utlåtandet från CHMP för ett preparat inom läkemedelsklassen NS5A hämmare.

De två storbankerna BNP Paribas och Barclays är fortfarande i fokus då BNP planerar att minska utdelningen och ge ut obligationer till ett värde av flera miljarder dollar. Barclays, som igår blev stämda av New York, ser nu banden mellan flertalet banker och deras så kallade ”dark pool” klippas. Det skriver Wall Street Journal.

GoPro, som igår gjorde sin handelsdebut och såg aktien klättra över 30 procent fortsätter nu uppåt och förbättrades ytterligare 12 procent.

Keurig Green Mountain avancerade 4,1 procent efter att Argus höjt rekommendationen från håll till köp.

Russell Investments, som tidigare i veckan förvärvades av London Stock Exchange, tillkännager idag rekonstruktionen av sina index. Enligt Reuters väntas detta påverka tillgångar motsvarande 5 triljoner dollar.

Nästa vecka bjuder på statistik som kommer visa om det andra kvartalet blir en tid av återhämtning, jämfört med det 2,9 procentiga fallet i amerikansk BNP under första kvartalet som presenterades under veckan.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.