Vimian förvärvar salmonella- och diagnostikbolaget Check-Point

Indical Biosciences, som är en del av veterinärbolaget Vimian, förvärvar nederländska Check-Points som är verksamma inom salmonella- och antimikrobiell resistensdiagnostik. Det framgår av ett pressmeddelande.
Vimian en sammanslagning av fyra djurvårdsbolag som drivits upp av investeringsbolaget Fidelio Capital under fem års tid. Bild: Vetfamily
Vimian en sammanslagning av fyra djurvårdsbolag som drivits upp av investeringsbolaget Fidelio Capital under fem års tid. Bild: Vetfamily
Check-Points har haft en årlig omsättning om cirka 2,3 miljoner euro.

”Förvärvet av Check-Points stärker vår fjäderfäportfölj och vårt erbjudande direkt till producent men utgör också ett första steg för Indical inom segmenten livsmedelssäkerhet och antimikrobiell resistens. Check-Points har utvecklats starkt i sina kärnprodukter och har en spännande FoU-pipeline med mycket relevant utvecklingsexpertis som kan stödja nya projekt inom Indical själv. Vi ser fram emot att arbeta med Check-Points ledningsgrupp för att dra nytta av alla dessa möjligheter ”, säger Stefano Santarelli, VD för Indical Bioscience.

Check-Points vd kommenterar: ”Att gå samman med Indical gör att vi kan utöka det globala fotavtrycket för våra unika, innovativa produkter. Vi är glada över denna underbara möjlighet för vårt företag”.

Någon köpeskilling framgår inte, men förvärvet kommer att få en marginell påverkan på Vimian Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets