Visselblåsaren i Maddoff-härvan riktar in sig på GE

Harry Markopolos, redovisningsutredaren som slog larm om Bernard Maddoffs svindleri, riktade på torsdagen in sig på industrikonglomeratet General Electrics (GE), skriver CNBC.

Harry Markopolos menar att General Electrics undangömmer företagets finansiella problem i sin bokföring. Den fullständiga redogörelsen väntas släppas senare under dagen, poängterar CNBC.

“Vi har aldrig träffat, pratat med eller haft kontakt med den här personen. Medan vi inte kan kommentera detaljerna i hans rapport, som vi inte har tagit del av, kan vi säga att alla de anklagelser som vi har hört om är falska”, sade General Electrics i ett uttalande till CNBC.

Företaget är redan under granskning av den amerikanska finansmyndigheten Securities and Exchange Commission, SEC, samt justitiedepartementet för dess redovisningsmetoder.

General Electrics föll 5 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här