Volvo Cars säger upp återförsäljaravtalet med Bilia

Bilkedjan Bilia uppger i ett pressmeddelande att man den 19 november mottagit uppsägning av återförsäljaravtalet för Volvo i Sverige och Norge.
.
Uppsägningen är på två år och avser både Bilaffären och Serviceaffären för Volvobilar.

”Bilaffären är föremål för en global transformation och vi är övertygade om att Bilia även i framtiden kommer att ha en central roll. Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov”, säger Bilias vd Per Avander.

Uppsägningen påverkar inte försäljningen av begagnade bilar och Bilia avser att fortsätta med att sälja dessa bilar. Bilia avser också att fortsätta med service- och skadeverksamhet efter att uppsägningstiden löpt ut.

”Bilia kommer att ansöka om förnyad auktorisation för verkstadstjänster, vilken omfattar service- och skadeverksamhet”, heter det.

Bilias omsättning avseende Volvobilar i Sverige och Norge uppgick till 6,4 miljarder kronor förra året. Det motsvarar drygt 20 procent av den totala omsättningen det året.

Största ägare i Bilia är Mats Qvibergs investmentbolag Öresund.