Volvos starka orderingång inom lastbilar har lett till slutsålt för 2021 – försiktiga med orderboken för nästa år

Fordonstillverkaren Volvo ökade försäljningen något mer än väntat i det andra kvartalet, medan rörelseresultatet kom in något lägre än analytikerna förutspått, enligt kvartalsrapporten som kom imorse.
Volvo är en aktie som Handelsbanken gillar på börsen just nu.
I rapportens efterföljande telefonkonferens uppger vd Martin Lundstedt att divisionen inom lastbilar i stort sett sålt slut till följd av den ökade orderingången.

Orderingången ökade i samtliga verksamhetsdivisioner i Volvo och till följd av en så stark efterfrågan har Volvo i stort sett sålt slut inom lastbilar för året, vilket innebär att man tar en mer försiktig inställning till att redan nu ta emot ordrar för 2022.

Vidare uppger Lundstedt att prioriteten inom lastbilsverksamheten är att jobba med korta ledtider till sina kunder, därmed planeras leveranserna av de lagda ordrarna gradvis öka under det andra halvåret. Men det är inte Volvos interna produktionskapacitet som kommer avgöra hur stabilt de kan leverera, utan tillgången till olika typer av nödvändigt inputmaterial.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets