Wal-Mart sänker försäljningsprognosen

Wal-Mart Stores sänker försäljningsprognosen för räkenskapsåret 2016/2017 och spår nu relativt oförändrade intäkter jämfört med föregående år.

Tidigare prognos var en intäktsökning på 3-4 procent. Väntat enligt Zacks analytikerkonsensus var +1,2 procent.

Justerat för butiksstängningar och valutor hade dock intäktsprognosen legat kvar på +3 till +4 procent, påpekar Wal-Mart.

Bolaget räknar vidare med en vinst per aktie om 4,00-4,30 dollar för 2016/2017, vilket kan jämföras med väntade 4,14 dollar enligt Zacks.

Wal-Mart Stores redovisar ett resultat på 1,49 dollar per aktie för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2015/2016, som löpt till och med januari 2016.

Analytikerna hade väntat sig ett resultat på 1,46 dollar per aktie, enligt Zacks.

Försäljningen uppgick till 130 miljarder, där väntat var 130 miljarder.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.