Wall Street: Högre kurser väntas

New York-börserna väntas inleda onsdagshandeln med högre kurser. Marknaden väntar på Feds ordförande Janet Yellen som håller ett tal inför kongressen med start vid 16-tiden.

S&P 500-terminen är klockan 15.07 0,3 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent över.

Under gårdagen halkade Nasdaq utför på grund av stora nedgångar bland vissa teknikaktier. Mikrobloggen Twitter föll till exempel hela 18 procent efter att runt 480 miljoner aktier i bolaget blivit tillgängliga för handel på tisdagen, aktier som tidigare varit låsta sedan börsintroduktionen. Twitter som i år är ned cirka 50 procent, fortsatte ned 1,1 procent i förhandeln.

Den kinesiska internetjätten Alibaba har nu officiellt ansökt om en börsnotering i USA. Analytiker spår att aktier kan säljas till ett pris som innebär en värdering på mellan 136 till 250 miljarder dollar. Alibaba har sagt att de vill ta in 1 miljard dollar, men många förväntar sig att Alibaba kommer att sälja aktier för en betydligt högre summa i slutändan.

Yahoo som ägare till 22,6 procent av Alibaba kommer som tidigare rapporterats sälja av en stor andel av sitt innehav i samband med börsintroduktionen. Aktien tappade 0,1 procent i förhandeln.

Bland vinnarna i förhandeln syntes speltillverkaren Electronic Arts som rusade 16 procent efter en delårsrapport som överträffade förväntningarna.

Före öppning kom statistik som visade att arbetarnas produktivitet i de amerikanska företagen, exklusive jordbruk, sjönk med preliminära 1,7 procent i årstakt under det första kvartalet 2014. Marknadens förväntningar uppgick till -1,2 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.