Wallenberg-familjen varnar för Brexit

Den brittiska affärstidningen Financial Times har genomfört en intervju med familjen Wallenberg.

I den gemensamma intervjun uttalar sig Jacob, Marcus och Peter Wallenberg. Och man uttrycker en tydlig oro för Storbritannien. Familjen Wallenberg varnar för att det skulle vara mer skadligt för Europa om Storbritannien lämnar EU än om Grekland lämnar den gemensamma valutan.

”Axeln London-Paris-Berlin skulle byta till Paris-Berlin, vilket skulle vara en betydande förändring av kärnan i Europa. Storbritannien står för en liberal ekonomisk hållning som jag tycker är mycket viktig, när jag talar som affärsman och frihandelsförespråkare”, säger Jacob Wallenberg till Financial Times.

Jacob Wallenbergs kusin Marcus Wallenberg är av samma uppfattning.

”På tal om Grexit, om jag tycker att vi borde vara mer oroliga för Brexit? Ja”.

Marcus Wallenberg uttrycker även oro för Londons finansiella centrum om Storbritannien väljer att lämna EU. Ett sådant beslut skulle vara negativt för både Europa och Storbritannien, uppger han.

Vidare uppger Marcus Wallenberg att det är för tidigt att sia om utfallet i omröstningen kommer att påverka sfärens investeringar i Storbritannien.

”Storbritannien står för en liberal, merkantil idé – långt mer än något annat europeiskt land. Det är en mycket viktig balanserande faktor för länder med mer av en industriell bakgrund”, säger han och tillägger att Europas kraft minskar om Storbritannien står utanför.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.