Warren Buffett donerar miljarder till välgörenhet

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway har donerat ytterligare 4,64 miljarder dollar av Berkshire Hathaway-aktier till fem välgörenhetsorganisationer, framgår det av ett pressmeddelande.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/TT

Det gör att hans hans totala donationer till välgörenhet uppgår till mer än 51 miljarder dollar, motsvarande drygt 543 miljarder kronor, sedan 2006.

Den årliga donationen som gjordes under onsdagen är Buffetts hittills största och bestod av cirka 13,7 miljoner B-aktier. Bland de donerades 10,45 miljoner aktier till Bill & Melinda Gates Foundation.

Warren Buffet planerar gradvis donera nästan hela sin förmögenhet till välgörenhet och har hittills gett bort mer än hälften av sitt totala aktieinnehav i Berkshire Hathaway.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets