Attraktivt köpläge i Nobia

Köksföretaget Nobia nådde marginalmålet i fjol trots Brexit. Nu väntas en tillväxtoffensiv.

Köp. För nästan exakt ett år sedan, i Affärsvärlden nr 13/2016, fick kökstillverkaren Nobia en köprekommendation. Även om det fanns kortsiktiga risker med ett möjligt brittiskt utträde ur EU, Brexit, ansågs de långsiktiga möjligheterna överväga.

Kan Nobia göra nya förvärv till omkring 8 gånger rörelseresultatet, som var fallet med bolagets tre brittiska förvärv 2014–2015, skulle det tas emot väl av investerarna. Samtidigt som Nobia letar förvärv fortsätter bolaget att växa av egen kraft. En intressant utveckling är bolagets intåg i det växande lågprissegmentet med omonterade kök i Norden.

Den förvärvsresa vi skissade upp för ett år sedan i Nobia har i våra ögon bara blivit försenad. Levererar Nobias skickliga ledning i linje med ambitionerna finns en attraktiv uppsida i aktien. Uteblir storaffärerna är samtidigt nedsidan begränsad givet den starka balansräkningen, de goda kassaflödena och den låga värderingen. På dagens dyra börs är det en attraktiv kalkyl vi inte kan motstå.

Det här är en nedkortad version av analysen: Överlever BrexitKöksföretaget Nobia nådde marginalmålet i fjol trots Brexit. Nu väntas en tillväxtoffensiv. Det ligger inte i kursen.. Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets