Bara en svensk på fem stöder pilotstrejken på SAS

SAS-piloterna tjänar i snitt 93 00 kronor i månaden. Bara en svensk på fem stödjer strejken, enligt Sifo.
Bara en svensk på fem stöder pilotstrejken på SAS - sas-700-161213_binary_6811605.jpg

Undersökningen är gjord av opinionsundersökningsinstitutet Sifo, på uppdrag av arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringslivs tidning Arbetsmarknadsnytt. Frågan som ställdes var ”I dagsläget har en SAS-pilot i genomsnitt en månadsinkomst på 93 000 kr. Tycker du att det är rätt eller fel att SAS-piloterna strejkar?”.

51 procent av dem som svarat säger att piloterna gör fel och 20 procent stödjer piloterna. 29 procent svarar att de inte vet. Totalt har 1002 personer svarat på frågan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets