Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bottennotering för Socialdemokraterna

2020-01-28 15:37
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven (S). Foto: Urban Andersson/Aftonbladet/TT

Socialdemokraterna får sitt lägsta stöd någonsin och Sverigedemokraterna är största parti. Det visar Ipsos väljarbarometer som publicerades i Dagens Nyheter på tisdagen.

Socialdemokraterna har ett väljarstöd på 23 procent medan Sverigedemokraterna stöds av 24 procent. Skillnaden är dock inte statistiskt säkerställd, vilket inte heller Socialdemokraternas nedgång från förra mätningen är.

"Utvecklingen för Socialdemokraterna har varit enormt dramatisk det senaste året. S har tappat sju procentenheter sedan januariavtalet slöts", säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Han noterar också att under tre av de fyra senaste månaderna är det första gången som inget av riksdagspartierna når upp till 25 procents stöd.

"Det är en historisk förändring och ett tecken på väljarnas ökade rörlighet och ett allt mer fragmentiserat röstande", säger Nicklas Källebring.

Undersökningen genomfördes under perioden 14-27 januari.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom