Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Buffett: Hemligheten bakom framgångsrikt ledarskap

2018-03-12 14:51
Foto: Nati Harnik/AP/TT

I Warren Buffetts senaste brev till aktieägarna i Berskshire Hathaway använder han analogier och berättelser för att framhålla viktiga ämnen.

Det är sedan tidigare känt att investerarlegenden Warren Buffett har talang för att tjäna pengar (han räknas vara god för 67 miljarder dollar), och att bygga företag (hans investmentbolag Berkshire Hathaway värderas till 500 miljarder dollar).

Men den 87-årige affärsmannen har ytterligare en färdighet, som han menar är grunden till hans framgång. Det är storytelling, konsten att berätta historier, som han anser vara en nödvändig byggsten i varje ledares framgång. Ett exempel på detta är i Buffetts senaste investerarbrev, där han jämför fondförvaltare med apor och använder analogier och berättelser för att förklara varför investerare kommer nå högst avkastning genom att köpa billiga indexfonder.

I en tid där allt fler riktar misstro till vd:ar och chefer, förlitar sig alltså Buffett på traditionell kommunikation - bland annat via brevskrivning och storytelling - för att bygga förtroende för hans företag.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom