Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Energibolag lyfte på Wall Street

2020-02-13 07:33
Foto: AP Photo/Mary Altaffer, file

Börserna i New York visade styrka även under onsdagen efter signaler om en fortsatt avmattning i antalet nya fall av coronaviruset.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex stigit 0,9 procent till 29.551. Det bredare S&P 500-indexet var upp 0,6 procent till 3.379 och Nasdaqs kompositindex avancerade 0,9 procent till 9.726.

Sektorsvis presterade energibolag bäst, med stöd av ett stigande oljepris. Endast detaljhandelssektorn hamnade på minus med en marginell nedgång.

Antalet som dödats av coronaviruset har nu gått över 1.100 personer. Antalet bekräftade nya fall av coronaviruset i Kina var drygt 2.000 personer på tisdagen, därmed ytterligare en dag där antalet bekräftade nya fall minskade.

"Viruset är en osäkerhet men det verkar vara en hanterbar osäkerhet och jag tror det är så marknaden ser på det", sade Chuck Cumello, vd på Essex Financial Services.

Bland enskilda aktier rasade Bed Bath & Beyond över 20 procent. Heminredningskedjans jämförbara försäljning minskade 5,4 procent under december och januari, de första två månaderna i räkenskapsårets fjärde kvartal. Bolaget hänvisar till färre butiksbesök, lagerproblem och högre prisnedsättning.

Nättaxitjänsten Lyfts prognos för 2020 blev en besvikelse för analytiker. Morgan Stanley, RBC Capital och D.A. Davidson har samtliga sänkt sina riktkurser efter tisdagskvällens kvartalsrapport. Aktien var ned över 10 procent.

Hälsovårdsbolaget CVS Health handlades runt oförändrat efter att resultat såväl som intäkter slagit Wall Streets estimat.

Teknikkonglomeratet Cisco, som släppte kvartalssiffror efter onsdagens stängning, steg knappt 2 procent.

På råvarumarknaden handlades oljepriset upp i kölvattnet av förhoppningar om att de positiva signalerna på virusfronten ska leda till en mindre efterfrågeminskning på råolja än befarat. WTI-oljan steg 2,7 procent till 51:50 dollar per fat.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var upp 3 punkter till 1,63 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom