Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fed-chef varnar för ny "flash-krasch"

2015-04-14 09:39

Den så kallade "flash-kraschen" som inträffade den 15 oktober 2014 med tillfälligt kraftigt fallande priser på amerikanska statsobligationer skulle kunna hända igen, varnar Simon Potter som är vice ordförande för Federal Reserves New York-kontor.

Det rapporterar Financial Times.

Den dagen sjönk den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan med så mycket som 33 punkter till 1,86 procent, innan den återhämtade sig till 2,13 procent. Matematiskt var den rörelsen så kraftig att den bara kan förväntas inträffa en gång per 1,6 miljarder år, uppges det.

Enligt Simon Potter kan oönskade konsekvenser av förändringar i reglering och på marknaden medföra att kraftiga rörelser under samma handelsdag blir vanligare i framtiden. En orsak som pekas ut är automatiserade handelsstrategier. Fed-företrädaren uppmanar finansmarknadsaktörer att ta fram nya riktlinjer som svar på utvecklingen.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom