Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

2020-03-25 08:35
Ola Serneke Foto: Serneke

Byggbolaget Serneke och Oaktree Captial överenskommelse om försäljning av 80-procent av Karlatornet i Göteborg har inte kunnat slutföras som planerats. Oaktree vill skjuta på affären.

"Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus", skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

Serneke offentliggjorde överenskommelsen med Oaktree den 16 januari. Oaktree och Serneke skulle enligt överenskommelsen tillsammans äga och utveckla Karlatornet. Det totala projektvärdet uppskattades då överstiga 6 miljarder kronor och Serneke fick som en del av affären ett totalentreprenadsavtal med ett ordervärde på drygt 3 miljarder. Aktien Serneke steg med 16 procent den 16 januari och ytterligare nästan 3 procent följande dag.

Serneke ska nu som en konsekvens av det "uppskjutna genomförandet av transaktionen" vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

"Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet. En analys av dessa konsekvenser liksom av tidplanen återkommer vi med snarast möjligt", säger bolagets vd Ola Serneke i pressmeddelandet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom