Invänta bättre ingångsläge i Net Insight

Förväntningarna som ligger i aktiekursen är för höga, och Affärsvärlden ger rådet vänta för aktien.
Invänta bättre ingångsläge i Net Insight - aktier-index-700_binary_6833767.jpg

VÄNTA. Cirka hälften av Net Insights omsättning genereras inom hårdvara, en femtedel mjukvara och resten är tjänster. Bruttomarginalen har parkerat relativt stabilt över 60 procent de senaste åren. Den snabba teknikutvecklingen kräver stora investeringar. Adderas utvecklingskostnader och aktiverade utvecklingsavgifter spenderade Net Insight 149 ‧miljoner kronor i fjol.

Tidningen bedömer att de totala utvecklingsavgifterna faller i samma storleksordning fram till 2018. Tillsammans med en förväntan om att marknaden för live OTT-marknaden tar fart under andra halvåret 2017 och under 2018 ger det en snabb vinsttillväxt.

Tyvärr ligger dessa förväntningar och mer därtill redan i kursen. På tidningens prognoser för 2017 handlas aktien till p/e 52 och ev/ebit 34. För nästa år faller p/e till 40 och ev/ebit 26. Det är högt givet risken att efterfrågan på Sye, en produkt för live OTT, dröjer. Dessutom saknar 2017 större internationella sportevenemang, vilket är en stark drivkraft för Net Insights försäljning. Det är därför bättre att invänta bättre ingångsläge under året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.