Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kepler sätter köp på Storytel

2019-07-23 09:39
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Storytel med rekommendationen köp och riktkurs 144 kronor.

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Storytel med rekommendationen köp och riktkurs 144 kronor.Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Ljudboksbolaget Storytel är ledande på den nordiska marknaden, och expanderar globalt i allt högre takt. Med detta som bakgrund i kombination med hög tillväxt är Storytel på en tydlig väg mot lönsamhet.

Det skriver analyshuset Kepler Cheuvreux, som med anledning av detta inleder bevakning av ljudbolagsbolaget med rekommendationen köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

I dagsläget hålls resultatet tillbaka till följd av omfattande investeringar i etablering på nya marknader, skriver Kepler Cheuvreux men pekar också på tillväxtmöjligheterna som kommer av detta.

Kärnmarknaden i Norden och segmentets lönsamhet är däremot alltjämt ett bevis på att bolagets affärsmodell är lönsam, menar analyshuset vidare.

Riktkursen är satt till 144 kronor. Vid 09.10-tiden är Storytel-aktien upp med drygt 3,9 procent till nivån 107:60 kronor från måndagens stängningskur

Göran Lind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom