Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Köpråd: Kursdubblaren har mer att ge

2017-10-11 18:09
Foto: Duroc

Industrikonglomeratet Duroc går från klarhet till klarhet, men värderas ändå väl försiktigt.

Sedan Affärsvärlden rekommenderade köp i Duroc i nr 44/2016 har aktien nästan fördubblats. Aktien är ändå inte dyr med ett p/e-tal kring 12 och en obelånad balansräkning. På ett års sikt borde aktien kunna nå 35 kronor.

I det korta perspektivet stöds tillväxten av sommarens förvärv av belgiska Bonar Agro samt kapacitetsinvesteringar inom International Fibres Group (IFG).

Givet IFG:s stora andel av koncernen blir det gamla Duroc alltmer apart, i synnerhet industrihandelsrörelsen. Avyttringar efter uppstädning skulle inte förvåna.

Aktieägare i Duroc kan också sova gott om natten då huvudägaren och storägaren Peter Gyllenhammar är en försiktig general.

”Duroc avser inte utvecklas till en finansiell schweizerost”, skrev Peter Gyllenhammar i den färska årsredovisningen, där han uttrycker sig kritiskt till serieförvärvare som med i hög grad lånat kapital bygger goodwill-berg.

Rekommendationen blir köp.

Detta är en kortversion av Behåll kursdubblaren. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Johan Högberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom