Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lågt förtroende för Löfven

2015-11-30 07:50
Statsminister Stefan Löfven kommenterar den höjda terrornivån. Foto: Claudio Bresciani / TT

Enligt en undersökning utförd av Ipsos på uppdrag av Dagens Industri har endast 6 procent av näringslivets representanter mycket eller stort förtroende för statsminister Stefan Löfven (S).

Stödet ligger kvar på samma låga nivå som i septembermätningen, och har därmed påverkats i ingendera riktning av flyktingsituationen. Mätningen utfördes emellertid innan det senaste åtgärdspaketet från regeringen avseende flyktingsituationen presenterades.

Totalt har 39 procent stort eller mycket stort förtroende för moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Samma stöd för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ligger på 18 procent.

Undersökningen genomfördes mellan den 2-15 november med 1.749 deltagande. De som deltagit är antingen ordförande, vd, marknadschef eller ekonomichef på företag med fler än tio anställda och en omsättning på över 10 miljoner kronor.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom