Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Miljardförlust för Uber

2019-05-31 09:08
Foto: Xinhua/TT

Skjutsdelningstjänsten Uber summerade sitt första kvartal sedan börsnoteringen på torsdagen, då bolaget redovisade 1 miljard dollar i förlust.

Ubers resultat sänktes av kraftiga investeringar och kostnader i den pågående expansionen av bolagets leverans- och fraktaffär, vilket drev upp omsättningen med 20 procent till 3,1 miljarder dollar i kvartalet jämfört med samma period föregående år. Det var i toppen av analytikerintervallet enligt Bloombergs konsensusestimat.

Kostnaderna steg 35 procent i kvartalet, en ökning som till stora delar hänvisades till den efterlängtade börsintroduktionen tidigare i maj. Samtidigt steg bokningstakten med 34 procent och de månatliga aktiva användarna steg till 93 miljoner globalt, från 91 miljoner i fjärde kvartalet.

"Vår berättelse är enkel: Vi är en global spelare vars jobb det är att växa snabbt och på bred front och detta på ett mer effektivt sätt under en lång, lång tidsperiod", sade bolagets vd Dana Khosrowshahi till journalister och investerare under rapportkonferensen.

Den väntade förlusten, 1 miljard dollar, var 110 miljoner dollar lägre än väntat.

Aktien steg 2,6 procent i Wall Streets efterhandel och handlas runt 10 procent under introkursen 45 dollar.

"Lönsamhet och vinst ligger fortsatt en bit framåt i tiden, men Uber väntar sig starka tecken på förbättringar inom många av mätetalen och det är ett viktigt tecken för investerare", sade Wedbush analytiker Ygal Arounian till Reuters.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom