Musks twittrande sänker åter Tesla-aktien

Tesla-chefen Elon Musk är åter under lupp av den amerikanska finansinspektionen för sitt twittrande. Aktien föll i efterhandeln på nyheten. 
Musks twittrande sänker åter Tesla-aktien - musk_binary_6946732.jpg

Finansinspektionen U.S. Securities and Exchange Commission, SEC, meddelade under måndagen att Musk bryter mot den överenskommelse som han tidigare ingått med myndigheten, rapportera Bloomberg News. Enligt överenskommelsen med de amerikanska myndigheterna skall Musk få sitt twittrande godkänt av Tesla om det riskerar att vara av vikt för investerare. 

SEC menar att Musk bröt den överenskommelsen den 19 februari då han twittrade ut att Tesla skulle kunna producera en halv miljon Model 3-bilar under 2019. Några timmar senare uppgav han att leveranserna kunde bli 400 000 bilar. 

Musk riskerar flera repressalier. Enligt Charles Elson, chef på John L. Weinberg Center for Corporate Governance vid University of Delaware, är det hårdaste straffet att han inte får driva något börsnoterat bolag. 

Tesla föll 3,6 procent i efterhandeln på Wall Street.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.