Ökad polarisering i brexitfrågan

De politiska ledarna i Storbritannien letar efter svar i de mer extrema hållpunkterna i brexitfrågan i spåren av EU-valet och framgångarna för Nigel Farage och hans brexitparti.

Det rapporterar Bloomberg News.

Labour-ledaren Jeremy Corbyn lovar att stötta idén om en andra folkomröstning oavsett vilket brexitavtal det blir, medan rivalerna till att ta över efter Theresa May som ledare för konservativa uppger att väljarna varit tydliga med att de bör skynda på och få till stånd att Storbritannien verkligen lämnar EU.

Såväl Tories som Labour led stora nederlag i EU-valet och segrare blev i stället partier som intar en tydlig hållning i brexitfrågan.

”Vi måste lämna EU den 31 oktober och bryta helt, inget annat kommer att fungera nu. Folk som säger att vi måste ha en brexitpolicy för att få ihop folk läser situationen fel. Det är helt enkelt inte möjligt. Vi behöver leverera på resultatet i folkomröstningen med en tydlig brytning och sedan få ihop folket”, sade Esther McVey som kandiderar för att ta över efter May.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets