Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Peab senarelägger extrautdelningen av fastighetsbolag

2020-03-24 12:27
Jesper Göransson, vd på Peab. Foto: Fotograf Magnus Torle

Peab har beslutat att senarelägga extrautdelningen av samtliga aktier i det nybildade fastighetsbolaget. Styrelsen kommer också att utvärdera förslaget till kontantutdelning i Peab.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Påverkan på Peab har hittills varit begränsad men då läget är osäkert och svårt att överblicka har styrelsen valt att senarelägga processen med att dela ut vårt fastighetsbolag", skriver bolagets vd Jesper Göransson angående beslutet att dra tillbaka förslaget till stämman om en extrautdelning av samtliga aktier i det nybildade fastighetsbolag som innehåller Peabs helägda färdigställda kommersiella fastigheter.

Vidare kommer styrelsen att utnyttja tiden fram till dess att kallelse till årsstämma publiceras till att följa utvecklingen och "överväga om föreslagen ordinarie utdelning kan kvarstå eller behöver förändras". Föreslagen ordinarie utdelningen är 4:20 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom