Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Putin: En kniv i ryggen

2015-11-24 13:22
Vladimir Putin. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Rysslands president Vladimir Putin säger att nedskjutningen av det ryska stridsflygplanet är en "kniv i ryggen" från medbrottslingar till terrorister.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Putin säger vidare att dagens händelse ligger utanför ramverket i kampen mot terrorismen och att nedskjutningen kommer att ha allvarliga konsekvenser för relationerna med Turkiet.

"Vi förstår att alla har sina egna intressen men vi kommer inte att tillåta att sådana här brott äger rum", säger Putin enligt Bloomberg.

Under dagen sköt Turkiet ned ett ryskt stridsflyg som enligt turkiska uppgifter kränkte turkiskt luftrum. Ryssland har samtidigt hävdat att det uppehöll sig över Syrien.

Putin hävdar på tisdagseftermiddagen att stridsflyget störtade fyra kilometer från den turkiska gränsen på syriskt territorium, och att det träffades 1 kilometer från den turkiska gränsen.

Turkiets premiärminister uppger samtidigt att det är Turkiets plikt att agera mot den som kränker landets gränser, enligt AFP.

Representanter från Natos nordatlantiska råd kommer att mötas under eftermiddagen i dag för att diskutera händelsen.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom