Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sälj Indutrade

2018-08-22 11:09
Foto: Audtakorn Sutarmjam / Alamy/IBL

Diversebutiken Indutrade har tappat takten och den nya ledningen hittar inget att köpa. Sälj aktien.

Indutrade bygger sin existens på att varje år köpa 10–12 företag runt om i Europa. Dessa bolag säljer maskiner och förbrukningsartiklar till industrin och offentlig verksamhet. Numer består koncernen av över 200 olika bolag. Förvärven är ofta små. Bolagen omsätter mellan 50 och 350 miljoner kronor per år. När förvärvslystnaden nu viker, trots att konkurrensen bland olika företagsköpare enligt bolagsledningen inte tycks ha ökat under senare tid, är det såklart besvärande.

– En stor del av vår affärsstrategi är att köpa bolag. I år har vi gjort något färre avslut än vad vi har gjort tidigare år, säger vd Bo Annvik.

Hittills har Annvik och hans nya chefsgäng inte orkat med och därmed gör Affärsvärlden helt om sedan köprekommendationen i Affärsvärlden nr 1–2/2018.

Nya kursbesvikelser är att vänta när orderingången från förvärv för jämförbara enheter i de två kommande kvartalsrapporterna kan krypa ner under noll i ökningstakt. Med årets vinster värderade till 25 gånger pengarna finns inte utrymme för bakslag. Sälj och köp tillbaka på nivåer under 202 kronor.

Detta är en nedkortad version av Förvärvsmaskin tappar takten

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom