Vd-kris i Ratos: ”Inte nöjd med Ratos utveckling”

Investmentbolaget Ratos kris fördjupas. På onsdagen fick vd sparken. Därmed är bolaget inne på sin fjärde vd på två år.

Ratos, familjen Söderbergs noterade investmentbolag är i kris. Igen. På onsdagen stod det klart att vd Magnus Agervald får sparken. Han lämnar chefsposten på dagen, enligt ett pressmeddelande. Till ny vd plockar styrelsen fram Jonas Wiström som fram till nu har haft uppdraget som styrelseordförande. Ny styrelseordförande blir i stället Per- Olof-Söderberg, från ägarfamiljen.

– Styrelsen är inte nöjd med Ratos utveckling. För implementeringen av den nya strategiska inriktningen som framtogs under året anser vi att det behövs ett annat ledarskap. Vi anser att Jonas Wiströms erfarenhet och ledarskap passar bättre, motiverar Per-Olof Söderberg vd-skiftet i en kommentar.

Jonas Wiström var fram till förra året vd i konsultföretaget ÅF.

Magnus Agervald hämtades från vd-posten vid byggvaruhuskedjan Byggmax så sent som för ett år sedan. Han tillträdde på Ratos 14 november 2016.

Magnus Agervald ersatte i sin tur den tillförordnade vd:n Lars Johansson som i sin tur gick in som vd när Susanna Campbell fick sparken från vd-uppdraget i Ratos i juni 2016.

Ratos är därmed inne på sin fjärde vd på ett och ett halvt år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets