Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Zennströms riskkapitalbolag Atomic stänger ny fond på 8 miljarder kronor

2020-02-18 08:41
Niklas Zennström. Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Skype-grundaren NIklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico har stängt en femte fond på åtta miljarder kronor. Det skriver bolaget på sin hemsida.

Fonden, som ska ta fokus på europeiska teknikföretag, blev övertecknad enligt bolagets partner Sophia Bendz. Hon räds inte storleken på fonden och att hitta tillräckligt med bolag att spendera på.

”Min spontana tanke är att vi absolut klarar av det. Vi är trygga med vår strategi och vårt fokus på europeiska grundare. Men vi har också rest den här fonden för att kunna ha möjlighet att återinvestera och följa med ännu längre i de portföljbolag som det går allra bäst för”, säger Sophia Bendz”, säger hon till Di Digital.


Atomico, som nu totalt förvaltar 26,2 miljarder kronor, har hittills hunnit investera i 114 teknikbolag. Elva av dessa har blivit enhörningar, det vill säga värderas till minst en miljard dollar, däribland betalbolaget Klarna.

Atomicos föregående fond stängde på 6,5 miljarder kronor.

 

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom