Zennströms riskkapitalbolag Atomic stänger ny fond på 8 miljarder kronor

Skype-grundaren NIklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico har stängt en femte fond på åtta miljarder kronor. Det skriver bolaget på sin hemsida.

Fonden, som ska ta fokus på europeiska teknikföretag, blev övertecknad enligt bolagets partner Sophia Bendz. Hon räds inte storleken på fonden och att hitta tillräckligt med bolag att spendera på.

”Min spontana tanke är att vi absolut klarar av det. Vi är trygga med vår strategi och vårt fokus på europeiska grundare. Men vi har också rest den här fonden för att kunna ha möjlighet att återinvestera och följa med ännu längre i de portföljbolag som det går allra bäst för”, säger Sophia Bendz”, säger hon till Di Digital.

Atomico, som nu totalt förvaltar 26,2 miljarder kronor, har hittills hunnit investera i 114 teknikbolag. Elva av dessa har blivit enhörningar, det vill säga värderas till minst en miljard dollar, däribland betalbolaget Klarna.

Atomicos föregående fond stängde på 6,5 miljarder kronor.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.