Svanberg köpte Sveriges dyraste hus

Ericssons tidigare vd Carl-Henric Svanberg har tillsammans med sin fru Louise Svanberg köpt Sveriges dyraste hus - ett diskret "townhouse" i centrala Stockholm, skriver Expressen.
Svanberg köpte Sveriges dyraste hus - louise-cal-henrik-svanberg-700_binary_6841706.jpg

Affärsvärlden har tidigare rapporterat om att Alexander Ernstberger, vd för det skandalomsusade bolaget Allra, ifjol köpte den dyraste villan i Sverige.

Nu verkar hans investering ha trumfats av tidigare Ericsson-chefen Carl-Henric Svanberg. Tillsammans med sin fru har han köpt “ett diskret townhouse” i centrala Stockholm. Prislappen? 120 miljoner kronor, skriver Expressen. Kvadratmeterpriset på 200 000 kronor gör huset till det dyraste sålda i Sverige ifjol.

Huset om totalt sex våningar kräver stora renoveringar, vilket gör att inflyttning dröjer. Renoveringarna beräknas kosta cirka 15 miljoner kronor.

LÄS MER: Johan Carlströms bostadsklippFingerprints storägare och tidigare vd Johan Carlström säljer sin bostad i Stockholm. Det ser ut att bli en bra affär.

– Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren. I övrigt har vi inga kommentarer, skriver Louise Svanberg i ett mail till Expressen.

Fastigheten är markerad med blått på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta. Det innebär att huset har ett sannerligen stort kulturhistoriskt värde. I förlängningen innebär det att Stadsmuseet måste godkänna förändringar av huset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.