Svanberg köpte Sveriges dyraste hus

2017-04-18 09:17

Ericssons tidigare vd Carl-Henric Svanberg har tillsammans med sin fru Louise Svanberg köpt Sveriges dyraste hus - ett diskret "townhouse" i centrala Stockholm, skriver Expressen.

Affärsvärlden har tidigare rapporterat om att Alexander Ernstberger, vd för det skandalomsusade bolaget Allra, ifjol köpte den dyraste villan i Sverige.

Nu verkar hans investering ha trumfats av tidigare Ericsson-chefen Carl-Henric Svanberg. Tillsammans med sin fru har han köpt "ett diskret townhouse" i centrala Stockholm. Prislappen? 120 miljoner kronor, skriver Expressen. Kvadratmeterpriset på 200 000 kronor gör huset till det dyraste sålda i Sverige ifjol.

Huset om totalt sex våningar kräver stora renoveringar, vilket gör att inflyttning dröjer. Renoveringarna beräknas kosta cirka 15 miljoner kronor.

LÄS MER: Johan Carlströms bostadsklipp

- Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren. I övrigt har vi inga kommentarer, skriver Louise Svanberg i ett mail till Expressen.

Fastigheten är markerad med blått på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta. Det innebär att huset har ett sannerligen stort kulturhistoriskt värde. I förlängningen innebär det att Stadsmuseet måste godkänna förändringar av huset.

Premiumnyheter

Aktuellt inom