Engelbert: ”Avyttring oberoende av lägre bostadspriser”

Efter en kort förhandlingsprocess säljer Oscar Properties lyxprojektet Biografen Penthouses till Axxonen. Men försäljningen har inget att göra med de sviktande bostdspriserna i Stockholm, hävdar vd:n Oscar Engelbert.

Köpeskillingen uppgår till 125,3 miljoner kronor och gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29. Oscar Engelbert, vd och grundare för Oscar Properties, berättar att Biografen är ett separat projekt.

– För två, tre år sedan var det en del av ett större projekt men det gjordes om till ett nytt projekt nu när man ska bygga om taket, säger han.

”Biografen Penthouses är ett spännande projekt men i för begränsad skala för att vi på Oscar Properties ska kunna realisera vår strategi fullt ut”, står det i ett pressmeddelande som Oscar Properties skickade ut på fredagseftermiddagen.

Köparen Axxonen är det bolag att färdigställa samtliga bostäder i Biografen Penthouses.

Den senaste tiden har det rapporterats frekvent om en svalare bostadsmarknad, framförallt inom det lyxsegment som Oscar Properties är verksamma inom. Men Oscar Engelbert hävdar att den kortvariga försäljningsprocessen inte har något att göra med läget på Stockholms bostadsmarknad.

– Nej, absout inte. Vi fick ett bra bud och därför sålde vi, säger han och hänvisar till den nya strategin som fokuserar på större projekt.

Har det tagit lång tid att sälja?

– Jag kan inte säga hur lång tid det tog, men det har inte varit en så lång process, nej.

Märker ni av de fallande bostadspriserna?

– Nej, jag vet inte om vi kan säga att det har gått ned så mycket.

Oscar Engelbert tillägger att bolaget är inne i en tyst period och därför kan han kommentera ytterligare. Oscar Properties rapporterar den 27 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.