Wesc ökar omsättning och vänder till vinst

Klädbolaget Wesc, som kommer att ändra verksamhetsinriktning, ökade omsättningen rejält i det första kvartalet och företaget nådde även lönsamhet.
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Omsättningen steg 188,9% till 13 miljoner kronor (4,5).

”Företaget visar lönsamhet redan under första kvartalet med stark försäljning i Nordamerika genom våra stora återförsäljare såsom Nordstroms, Macy’s, Pac Sun, Saks Fifth Aveune, ASOS och Walmart. Vi är på väg mot ett lönsamt år med en försäljningsökning om 430% i förorders från vår höst/vinterkollektion för 2021 jämfört med samma kollektion 2020. I Europa fokuserar vi på tillväxt främst i Storbritannien, Spanien och Italien och expanderar på nya marknader i år i bland annat Dubai och Sydamerika. Det finns ett stort intresse för WeSC’s varumärke i detaljhandeln just nu, vilket leder till stark närvaro och försäljning i detaljhandeln. Vi har fortfarande möjlighet att växa ytterligare i år med våra befintliga och nya återförsäljare”, skriver vd Joseph Janus i rapporten.

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (-3,7), med en rörelsemarginal på 1,5%.

Resultatet efter skatt blev 0,1 miljoner kronor (-3,5). Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (-0,34). Likvida medel uppgick till 6,1 miljoner kronor (3,6).

”Det är spännande tider för bolaget och dess aktieägare med den föreslagna verksamhetsförändringen och namnbytet till Vestum. Samtidigt är det roligt att kunna föreslå denna verksamhetsförändring i en tid när vi har lyckats vända den tidigare verksamheten som bolaget bedrivit. Nu fortsätter arbetet med att leverera på strategin att skapa en ledande förvärvsdriven koncern som förvärvar och utvecklar specialistbolag med exponering mot bygg och anläggning, ROT-sektorn och infrastrukturentreprenader. Vi bedömer att bolaget har mycket goda förutsättningar att i högt tempo förvärva och förädla bolag och vi ser fram emot att tillsammans med Conny Ryk med team utveckla koncernen vidare”, uppger ordföranden i en kommentar.

Wesc, Mkr Q1-2021 Q1-2020 Förändring
Nettoomsättning 13 4,5 188,9%
Rörelseresultat 0,2 -3,7
Rörelsemarginal 1,5%
Nettoresultat 0,1 -3,5
Resultat per aktie, kronor 0,01 -0,34
Likvida medel 6,1 3,6 69,4%