Bank-vd får sparken efter penningtvätthärva

Koncernchefen för Westpac Banking, Australiens näst största bank, har avgått till följd av en penningtvättskandal.
Bank-vd får sparken efter penningtvätthärva - westpac-700_binary_6979359.jpg

Beskedet kommer bara ett dygn efter det att den USA-födde bankdirektören Brian Hartzer försäkrat anställda att han avsåg att stanna kvar.

Med Hartzers avgång från Westpac har tre av fyra australiska storbanker förlorat sin vd på ett och ett halvt år.

Finansmyndigheter meddelade i förra veckan att det hade inletts en utredning av 23 miljoner misstänkta transaktioner med bankkonton i Westpac, inklusive betalningar med koppling till misstänkta övergrepp på barn.

 

Styrelseordföranden i Westpac, Lindsay Maxsted, kommer också avgå under första halvåret 2020 enligt banken. Tidigare i höst sade han att han avsåg att fortsätta uppdraget.

Enligt Maxsted kommer finanschefen Peter King gå in som tillförordnad vd tills dess att en efterträdare för Hartzer är rekryterad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.