Enzymatica utser ny vd

Life-sciencebolaget Enzymatica har utsett sin operativa chef Claus Egstrand till ny vd. Han kommer att tillträda den 1 januari nästa år.
Claus Egstrand. Foto: Enzymatica

Han kommer att ersätta den nuvarande tillförordnade vd:n tillika finansdirektören Therese Filmersson.

”Vi är väldigt glada över att Claus har accepterat rollen som VD och att vi därmed säkerställer kontinuitet i bolagets fortsatta utveckling. Han har en perfekt bakgrund med lång erfarenhet från den internationella läkemedels- och medicintekniska industrin och där han vid upprepade tillfällen visat förmåga att kunna leda uppbyggnaden av verksamheter med tvåsiffriga tillväxttal. Under sina snart fyra år på Enzymatica har han haft en avgörande roll i bolagets internationella tillväxt genom att sluta distributörsavtal med globala läkemedels- och egenvårdsföretag. Han kommer även framöver att ägna en stor del av sin tid åt Enzymaticas fortsatta internationella expansion”, säger Bengt Baron, arbetande styrelseordförande för Enzymatica, i en kommentar.

Filmersson kommer att återgå till sin roll som finansdirektör och blir även vice vd. Bengt Baron kommer inte längre att vara arbetande ordförande utan endast ordförande.