Enzymaticas företrädesemission fulltecknad

Medicinteknikbolaget Enzymatica företrädesemission av aktier tecknades till 80%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 100% och bolaget får in 27,4 Mkr före kostnader.
Enzymaticas företrädesemission fulltecknad - Enzymatica Claus Egstrand
Enzymaticas VD Claus Egstrand.

Enzymatica har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden exklusive garanter blev 80,6%, varav 72,7% tecknades med stöd av teckningsrätter och 7,9% utan.

Emissionen var säkrad i sin helhet genom tecknings- och garantiåtaganden. Garanterna – bestående av bolagets tre största ägare, VD och styrelseordförande – tecknar 19,4% av emissionen. Enzymatica tillförs därmed 27,4 Mkr före emissionskostnader om 1,8 Mkr.

Totalt hissade Emissionsguiden tre flaggor för emissionen:

  • Feltänkt finansiering
  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Aktien handlas ner till teckningskurs

Flaggan om feltänkt finansiering hissades då det belopp Enzymatica tog in var relativt litet givet bolagets behov.

”En drastisk förbättring av resultat och kassaflöde krävs om Enzymatica ska undvika att stå inför ett nytt kapitalbehov om ett knappt år. Vi undrar varför Enzymatica inte ser till att skaffa sig mer andrum genom att ta in ett (åtminstone något) större belopp”, skrev vi då.

Det återstår att se om Enzymatica med det nya kapitalet i ryggen kan vända försäljningstrenden.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av nyemissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.